Keynote speakers

Werk veiliger door te leren van Work as Done

Werk veiliger door te leren van Work as DoneArjan van Dijk - Programma Directeur

Veilig opereren is de sleutel voor duurzame inzetbaarheid van assets. Soms blijkt de werkelijkheid anders dan gedacht. Er is dan een groot verschil tussen Work as Imagined, wat we hebben uitgedacht en vastgelegd in regels en procedures om veilig en efficient te werken, en Work as Done, hoe het werk daadwerkelijk in de praktijk wordt uitgevoerd. Hoe zou je naar deze verschillen kijken door de veiligheidsbril?

Maintenance in transitie

Maintenance in transitieKaren de Lathouder - CEO

In de komende 30 jaar zal de industrie volledig klimaatneutraal moeten worden. Een enorme uitdaging waar veel voor nodig is, onder andere efficiency, digitalisering en circulariteit. Deze inspanningen moeten leiden tot futureproof industrie met minimale veiligheidsrisico's en milieu-impact, minimaal gebruik van grond- en brandstoffen en dit alles tegen een betaalbare, concurrerende prijs. Deze omwenteling is ook van invloed op de arbeidsvraag, de inzet van technologie en nieuwe ontwikkelen, de strategie en narrative om gekwalificeerd personeel te werven, en het imago van de maak industrie. In mijn verhaal ga ik graag in op deze ontwikkelingen en hoe de maintenance dicipline kan bijdragen aan deze transitie.

Het slimme evenwicht tussen technologie en noodzaak

Het slimme evenwicht tussen technologie en noodzaakDanny Roerdink - Operationeel Manager

Danny Roerdink beschikt over jarenlange ervaring en kennis in de onderhoudsbranche en de integratie van Industry 4.0. Met zijn unieke perspectief op slim en efficiënt onderhoud is hij een must-see spreker voor bezoekers op zoek naar praktische en toepasbare inzichten. Zijn presentatie geeft inzicht in hoe men het beste kan balanceren tussen de nieuwste technologieën en de noden van het bedrijf, waardoor op de lange termijn het meeste uit onderhoud gehaald kan worden.

Human-Centric amidst Industry 5.0

Human-Centric amidst Industry 5.0Jan Stoker - Chairman European Training Committee EFNMS

We live in one of the most inspiring timeframes for our future Asset and Maintenance Managers, -Technicians and -Engineers. This timeframe is full of choices to make and create a sustainable future. Now at the end of Industry 4.0, it is time to reconsider the role of the human factor, resilience and the sustainability in an increasing smart technological environment. Although the other two topics of Industry 5.0, Sustainability and Resilience, the human factor as one of the five topics of the EuroMaintenance conference in Rotterdam 2023, inspires. It encourages me to overthink and discuss how to educate, train and motivate our NextGen’s and prepare them. Looking forward to meet.

How to combine advanced surface engineering technology and automated lubrication?

How to combine advanced surface engineering technology and automated lubrication?Norbert Pedersen - Lubrication Engineer

Norbert Pedersen is seasoned in high-performance lubrication solutions and talks on the winning combination of advanced surface engineering and automated lubrication systems. You will learn why the right lubricant in the right volume at the right frequency in the right place is so essential.

	De rol van Asset (Performace) Management in Sustainability, met enkele klant voorbeelden

De rol van Asset (Performace) Management in Sustainability, met enkele klant voorbeeldenRonald Teijken - Brand Specialist IBM Sustainability

Sustainability is een hot topic, zowel vanuit een maatschappelijke hoek, maar zeker ook vanwege de nieuwe regelgevingen, zoals ESG die snel op ons af komen. Vanuit verschillende aandachtgebieden kunnen bedrijven op het gebied van sustainability verbeteringen realiseren en goed onderhoud (asset management) kan in geintegreerde vorm met bv AI en IoT daar zeker een bijdrage aan leveren.

De gevolgen van de Oekraïne-oorlog voor de Europese industrie

De gevolgen van de Oekraïne-oorlog voor de Europese industrieRoy op het Veld - Freelance journalist, auteur, spreker

Op het Veld schetst aan de hand van een serie iconische foto's de belangrijkste geopolitieke gebeurtenissen sinds de Tweede Wereldoorlog, zoals het uiteenvallen van de Sovjet Unie en de opkomst van China als supermacht. Met de oorlog in Oekraïne wil Poetin de oude glorie van Groot-Rusland herstellen, maar hij veroorzaakt er niet alleen een energiecrisis mee, hij zet ook de geopolitieke machtsverhoudingen met de VS, Europa en China onder hoogspanning. Wat zijn daarvan de gevolgen voor de Europese economie en industrie?

Verhoog de productiviteit met Tork

Verhoog de productiviteit met TorkFatna Boujida - Account Manager BeNeLux Segment Industry

Het identificeren en elimineren van bronnen van verspilling is de sleutel tot continue verbetering. Tork helpt u twee verborgen bronnen van productieverspilling verminderen: beweging en voorraadverspilling. Neem deel aan onze sessie om meer te weten te komen over: - productiviteitsverhoging - verlaging in CO2-voetafdruk - belang van hygiëne op de werkplek - veiligere en schonere werkomgeving - verbeterde medewerkers- en klanttevredenheid

Laser Cladding - Characteristics and applications

Laser Cladding - Characteristics and applications Olga Ivanyushina - Sales Engineer

 

Often the most common techniques for repairing critical and dynamic equipment do not reach the demands and fulfill the repair. We present in detail the most common repairs with Laser Cladding and explain how this technique can improve maintenance work in industrial plants.

Hoe uw Total Cost of Ownership (TCO) reduceren door het toepassen van slimme inspectie technieken?

Hoe uw Total Cost of Ownership (TCO) reduceren door het toepassen van slimme inspectie technieken?Leon de Ridder - Business Development Manager

80% van de assets kosten bestaan uit: maintenance, inspectie, downtime, en andere operationele kosten. Hoe geld besparen? Dit kan door het juist toepassen van gerichte geavanceerde en innoverende inspectie technieken met minimale interventie of beïnvloeding op actuele degradatiemechanisme. Wat als er geen steigerwerk meer nodig is? Isolatie of coating niet meer verwijderd dient te worden, of het object tijdens inspectie gewoon in bedrijf kan blijven. Tijdens deze presentatie neem ik u mee in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van geavanceerd Niet Destructief Onderzoek (NDO) en conditie monitoring oplossingen die kunnen bijdragen aan het reduceren van uw Total Cost of Ownership.

Aanhaken in hoogwerkers; hoe zit het echt?!

Aanhaken in hoogwerkers; hoe zit het echt?!Dirk van Blijswijk, Martin Verkamman, Remco Kegge

Er is veel te doen over het aanhaken in hoogwerkers. Is het nu wel of niet wettelijk verplicht? We pellen het hele proces af van wetgeving, richtlijnen, normering en gebruiksaanwijzing. We delen ook reacties van opdrachtgevers en werkgevers. Deze kennissessie is een onderdeel van de 'Haak aan!’-campagne Werken met Valbeveiliging van de Vereniging Veilig & Gezond Werken. Samen bouwen we aan een veiligere werkomgeving. Met de juiste pbm, bij de juiste taak. Sprekers: Dirk van Blijswijk, Martin Verkamman en Remco Kegge. Zij zijn deskundigen uit de branche op het gebied van valbeveiliging (Safe Site powered by Mennens, 3M en Tractel).

Maximizing Profits through Digital Reality Asset Management in HxGN EAM with LRCS

Maximizing Profits through Digital Reality Asset Management in HxGN EAM with LRCSBert Verplancke, Thijs Kleijngeld, Hans Liebrand

 

Join our speaker's session to discover how you can enhance your asset management strategies and drive profitability through digital reality integration:
• The benefits of incorporating digital reality into your EAM, including improved data quality and reliability.
• The impact of more accurate data on maintenance planning and increased profits through reduced maintenance costs and increased production.

 

And how our Leica Reality Capture solutions are helping our customers:
• Locate assets faster through accurate tagging features.
• Enhance maintenance efficiency by viewing assets virtually.
• Accurately measure and update assets in real-time.
• Adopt a cost-effective alternative to BIM modelling for existing facilities.