Nog 17 dagen
The maintenance challenge

NEXT Generation - Speciaal programma voor jong talent tijdens Maintenance NEXT

Woensdag 10 april is op Maintenance NEXT de 'NEXT Generation Day’ met een speciaal programma voor studenten. Studenten van het Techniek College Rotterdam, STC Brielle, de Haagse Hogeschool, Da Vinci college en Hogeschool Rotterdam krijgen op die dag een eigen beursplattegrond met daarop een speciaal voor hen samengestelde beursroute waarop exposanten worden uitgelicht die iets bijzonders voor jong talent te bieden hebben.

De aandacht voor jong talent is er niet voor niets tijdens Maintenance NEXT. De technologie- en onderhoudssector kraakt immers onder de oplopende personeelstekorten. Vergrijzing en een toenemende mismatch tussen tussen vraag en aanbod op het gebied van kennis en vaardigheden zetten daarnaast een rem op de groei, zo maakte ING Economisch Bureau onlangs bekend. Om die reden hebben de  beursorganisatie, Talentium Careerportal Watertalent en de vier eerder genoemde technische opleidingen de handen ineen geslagen en organiseren ze samen een CareerLab.

CareerLab voor studenten en young professionals

Dat is een fysieke ontmoetingsplek voor studenten, young professionals en de bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Starters kunnen er carrière-advies krijgen, maar ook stage- en afstudeeropdrachten en vacatures van op de vakbeurs aanwezige bedrijven vinden. Vraag een aanbod wordt op elkaar afgestemd en er vinden diverse rondetafelgesprekken over diverse arbeidsmarktvraagstukken en over werken in de technische sector plaats. Tijdens de andere beursdagen zijn vertegenwoordigers van de vier opleidingen aanwezig in het CareerLab om vragen van bezoekers en standhouders op zoek naar jong talent te beantwoorden.

Aangepast programma

Binnen het programma zijn er interessante onderwerpen zijn die jou als student of young professionals zullen aanspreken. Het programma wordt in aanloop naar de beurs steeds meer gevuld. Neem regelmatig een kijkje op deze pagina.

Copyright © 2019 Rotterdam Ahoy All rights reserved.