Algemeen26 September 2018

Maintenance NEXT in 2021 samen met Euromaintenance

Maintenance NEXT wordt in 2021 tegelijk georganiseerd met Euromaintenance, de grootste maintenance conferentie van Europa. Het volledig vernieuwde Rotterdam Ahoy Convention Centre biedt dan plaats aan het grootste maintenance event dat ooit in Europa is georganiseerd. Maintenance NEXT en Euromaintenance verwelkomen samen circa 15.000 onderhoudsprofessionals van over de hele wereld die afkomen op de vakbeurs, inhoudelijke lezingen, workshops, demonstraties, en bedrijfsbezoeken in de Botlek.

Voor het eerst in hun lange geschiedenis hebben Maintenance NEXT en Euromaintenance de agenda’s gelijk getrokken om in maart 2021 samen het grootste maintenance event van Europa te organiseren. De opening van het state of the art Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) is de ideale gelegenheid om de handen ineen te slaan. Maintenance NEXT en Euromaintenance zetelen in maart 2021 daarom samen in het spiksplinternieuwe RACC, dat eind 2020 haar deuren opent. De nieuwbouw, onderdeel van de prestigieuze gebiedsontwikkeling 'Hart van Zuid’, telt straks 35 zalen en een auditorium met maar liefst 2.750 zitplaatsen.

Euromaintenance is de grootste tweejaarlijkse Europese conferentie over industrieel onderhoud en trekt iedere twee jaar veel internationale sprekers en bezoekers. Euromaintenance is een initiatief van de EFNMS, the European Federation of National Maintenance Societies. De NVDO vertegenwoordigt Nederland in het EFNMS bestuur. Iedere editie vindt in een ander Europees land plaats, in 2021 heeft Nederland de kans gekregen. NVDO heeft ervoor gekozen Euromaintenance 2021 in Rotterdam Ahoy te organiseren. Ellen den Broeder, Verenigings Manager van de NVDO, kijkt al uit naar 2021. "Rotterdam is dan drie dagen lang het centrum van de onderhoudswereld. Het vernieuwde Rotterdam Ahoy Convention Centre biedt een prachtig podium voor onze internationale sprekers.”