Asset Management

Asset Management is een snel evoluerend vakgebied, met voortdurende innovaties om het beheer van activa te verbeteren en de financiële prestaties te optimaliseren. Belangrijke onderdelen van Asset Management zijn vastgoedbeheer, vastgoed- en investmentmanagement en natuurlijk vastgoed onderhoud.

 

Innovaties in de wereld van Asset Management

Enkele van de innovaties binnen Asset Management die tijdens Maintenance NEXT 2023 besproken worden zijn Reliability Centered Maintenance (RCM), Failure Mode, Effects, and Criticality Analysis (FMECA) en Value Driven Maintenance (VDM).

 

Reliability Centered Maintenance

RCM is een systematische benadering van onderhoud die gericht is op het minimaliseren van de kans op storingen in apparatuur en systemen. Het is gebaseerd op het identificeren van de functies van apparatuur en het bepalen van de gevolgen van storingen voor de bedrijfsvoering. Door deze gegevens te gebruiken, kan RCM helpen bij het ontwikkelen van onderhoudsstrategieën die de levensduur van apparatuur verlengen en de onderhoudskosten verminderen.

 

Failure Mode Effects and Criticality Analysis

FMECA is een methode voor het analyseren van de risico's van storingen in apparatuur en systemen. Het houdt rekening met de mogelijke oorzaken en effecten van storingen en de impact op de bedrijfsvoering. FMECA kan helpen bij het identificeren van de meest kritieke onderdelen van apparatuur en het ontwikkelen van onderhoudsstrategieën om storingen te voorkomen of te minimaliseren.

 

Value Driven Maintenance

VDM is een methodologie die gericht is op het maximaliseren van de waarde van activa door middel van effectief onderhoud en asset management. Het houdt rekening met de kosten van onderhoud, de waarde van het vastgoed en de bedrijfsvoering om te bepalen welke onderhoudsactiviteiten de meeste waarde opleveren. Door het toepassen van VDM kunnen bedrijven beter begrijpen hoe ze hun onderhoudsbudgetten kunnen optimaliseren om de levensduur van apparatuur te verlengen en de onderhoudskosten te verminderen.

 

Kortom, innovaties zoals RCM, FMECA en VDM kunnen helpen bij het verbeteren van de prestaties van assets en het maximaliseren van hun waarde. Door deze methoden toe te passen, kunnen bedrijven effectiever en efficiënter beheer van hun activa uitvoeren en hun financiële doelen bereiken. Wilt u meer weten over Asset Management in de Maintenance sector? Schrijf u in en blijf op de hoogte van Maintenance NEXT 2025:

 

Blijf op de hoogte