Safety

Één van de thema’s die centraal staat bij Maintenance NEXT 2025 is Safety. Veiligheid is namelijk een zeer belangrijk aspect in de onderhoudssector. Het is essentieel dat onderhoudsmonteurs in staat zijn om de assets die zij inspecteren, repareren en onderhouden veilig kunnen benaderen. Dit houdt niet alleen in dat zij de juiste beschermingsmiddelen moeten gebruiken, maar ook dat zij de nodige kennis en training hebben om veilig te werken.

 

Safety bij gebruikers

Bovendien is het van groot belang dat het onderhoud ook de veiligheid van de eindgebruikers van de assets waarborgt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat onderhoudsactiviteiten op bepaalde momenten moeten worden uitgevoerd om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen. Ook moeten de monteurs er zeker van zijn dat de assets na onderhoud veilig en betrouwbaar blijven werken.

 

Cyberbeveiliging in de onderhoudssector

Naast fysieke veiligheid is ook digitale veiligheid van groot belang in het onderhoud. Cyber security is een belangrijk thema geworden en het is van groot belang dat de assets en systemen die onderhouden worden beschermd zijn tegen cyberaanvallen en dataverlies met een goede cyberbeveiliging. Het is daarom belangrijk dat onderhoudsmonteurs op de hoogte zijn van de digitale veiligheid van de assets en dat zij de juiste maatregelen treffen om deze te beschermen met de juiste cyberbeveiliging.

 

Wilt u meer weten over de (digitale) veiligheid in de onderhoudssector? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van Maintenance NEXT 2025:

 

Blijf op de hoogte