Programma

Thema's

Maintenance NEXT 2021 kent daarnaast drie subthema’s, te weten 'Smart Innovations’, 'Sustainable Solutions’ en 'Prevent, Perfom & Profit’.

Smart Innovations

Bijna alles aan industrieel onderhoud is tegenwoordig high tech. Zonder slimme procesoptimalisaties maar ook zonder robotisering, big data, the Internet of Things (IoT), virtual en augmented reality (VR en AR) zouden we niet staan waar we nu staan: aan de wereldtop. Maintenance NEXT is in juni 2021 drie dagen lang het middelpunt van al die ontwikkelingen. Met een eigen innovatieplein en tal van exposanten die de laatste technologische ontwikkelingen laten zien.

Sustainable solutions

We hebben maar één planeet en daar moeten we zuinig op zijn. Ook de industrie is daarvan doordrongen. En dat betekent dat onderhoud aan assets meer en meer is gericht op verduurzaming en het verlengen van de levensduur van onderdelen. Steeds vaker wordt daarbij gebruik gemaakt van remanufacturing en van circulair ontwerpen en onderhouden. En natuurlijk zoveel mogelijk klimaatneutraal.

Prevent, perform & profit

Industriële opdrachtgevers willen zo veel mogelijk door kunnen. Fabrieken en raffinaderijen kunnen eigenlijk niet stilstaan. Dat houdt in dat onderhoud zo veel mogelijk preventief moet gebeuren en dat assets constant gemonitord moeten worden op hun prestaties. Dat vraagt weer om optimalisatie van reserveonderdelen en om reliability engineering. Want stilstand betekent minder productie, en minder productie minder waardecreatie. Tijdens Maintenance NEXT zien en beleven bezoekers en exposanten allerlei oplossingen en innovaties waarmee ze altijd een stap vooruit kunnen lopen op de concurrentie. Zodat ze kunnen blijven innoveren en voorop blijven lopen.