Algemeen22 Maart 2022

Grootste Europese congres over onderhoud, EuroMaintenance, komt in 2023 naar Rotterdam Ahoy

Het grootste Europese maintenancecongres strijkt alsnog neer in Rotterdam van 17 tot en met 19 april 2023. Covid-19 dwarsboomde de eerder gemaakte plannen, maar de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO), de European Federation of National Maintenance Societies (EFNMS) en Rotterdam Ahoy gaan opnieuw met elkaar samenwerken. Tegelijkertijd organiseert Rotterdam Ahoy van 18 tot en met 20 april 2023 de grootste technologie- en onderhoudsexpo van de Benelux Maintenance NEXT. Deze krachtige combinatie zal Rotterdam in die periode dé Europese ontmoetingsplek voor maintenanceprofessionals maken.

 

"EuroMaintenance bestaat uit verschillende onderdelen, zoals het congres en de workshops. Het ligt voor de hand dat we gekozen hebben voor het Rotterdam Ahoy Convention Centre, omdat de congresbezoekers dan ook een bezoek kunnen brengen aan de beurs MaintenanceNext en kennis kunnen maken met de innovaties, de mensen achter de innovaties en het voor de exposanten natuurlijk interessant is om het grote internationale publiek te ontmoeten.” zegt Ellen den Broeder, Verenigingsmanager NVDO. De combinatie NVDO, Rotterdam Ahoy en de EFNMS staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig internationaal congres dat na de pandemie en jaren van voorbereiding, eindelijk kan plaatsvinden. Den Broeder; "We kijken er enorm naar uit om de onderhoudswereld op deze manier met elkaar te verbinden”.

 

"Toen de kans zich voordeed om EuroMaintenance weer te koppelen aan onze vakbeurs MaintenanceNEXT, hebben wij niet lang hoeven nadenken.” zegt Pieter Bas Dujardin, beursmanager van MaintenanceNEXT. Tijdens de vakbeurs laten meer dan 250 nationale en internationale exposanten de belangrijkste innovaties op het gebied van (industrieel) onderhoud zien op de beursvloer die elke twee jaar door meer dan 11.000 bezoekers wordt bezocht. Dujardin legt uit: "Om daar dan zo’n gerenommeerd congres met internationale topsprekers aan toe te voegen zorgt voor een unieke propositie. Rotterdam wordt op deze manier echt de maintenancehoofdstad van 2023.”.