Algemeen09 November 2021

Totaaloplossing voor onderhoud en ondersteuning bij energietransitie

TotalEnergies staat met de afdeling Specialties als exposant op Maintenance NEXT 2022.  Dat doet het om te laten zien dat het energiebedrijf een partner kan en wil zijn die andere bedrijven helpt bij de uitdagingen die de noodzakelijke energietransitie met zich meebrengt. Lisette den Hoed, Officer Marketing & Communication Specialties: "Wij weten namelijk heel goed wat er speelt en hoe wij kunnen helpen.”

TotalEnergies legt momenteel de focus volledig op de energietransitie en dat betekent dat het energiebedrijf zich allang niet meer beperkt tot fossiele brandstoffen en smeermiddelen. "Nog niet bij iedereen bekend, maar TotalEnergies is ook producent en leverancier van zonnepanelen en waterstof. Kortom: TotalEnergies is een energieleverancier in de breedste zin van het woord”, zegt den Hoed.

En dat is dan ook de reden dat het bedrijf zijn naam heeft veranderd naar TotalEnergies. "Dat heeft alles te maken met onze ambitie. Wij willen een voorname rol spelen in de wereldwijde energietransitie waarbij ons doel is om zo veel mogelijk mensen van duurzame, betaalbare en schone energie te kunnen voorzien. En dat CO2-neutraal in 2050. Total alleen dekte niet meer de lading van wat we nu zijn: we leveren nu alle soorten energie en leveren nu zelfs laadpalen voor elektrische auto’s en verschillende mobiliteitsoplossingen.

Korte lijnen

"De afdeling Specialties van TotalEnergies levert smeermiddelen voor bijna alle denkbare sectoren”, vertelt Den Hoed. "Van automotive, de agrarische sector, transport, grondverzet tot binnenvaart. Maar tijdens Maintenance NEXT zal de nadruk natuurlijk op de industriële sector liggen. En voor hen kunnen we voor alle toepassingen de geschikte smeermiddelen leveren. Bovendien produceren en leveren we alles zelf en hebben we een eigen Nederlandse vestiging. Korte lijnen met klanten dus.”

Binnen de sector industrie zijn grote verschillen in soorten smeermiddelen. "Dat varieert van chemische industrie tot de staalindustrie, maar ook de foodsector, die vragen weer om volstrekt andere producten vanwege het mogelijk contact met voedsel.

Tijdens Maintenance Next zal TotalEnergies veel producten kunnen aanbieden, maar de nadruk zal volgens Den Hoed liggen op de duurzame range aan smeermiddelen. "Zo hebben we verschillende producten die zijn gemaakt uit gerecyclede smeermiddelen en smeermiddelen waar de olie is vervangen door andere soorten grondstoffen om zo het verbruik van olie nog verder terug te dringen."

Partner

TotalEnergies is dan ook aanwezig tijdens Maintenance NEXT om te laten zien dat het energiebedrijf een partner kan en wil zijn die andere bedrijven helpt bij de uitdagingen die de noodzakelijke energietransitie met zich meebrengt. Den Hoed: "Alle grote industriële klanten, maar ook het MKB, worstelen met dezelfde uitdagingen. Omdat wij bij veel klanten aanwezig zijn en service bieden vanuit een eigen Nederlandse vestiging weten we heel goed wat er speelt en hoe wij kunnen helpen.”

Om die reden is Den Hoed ook verheugd weer fysiek aanwezig te kunnen zijn op een vakbeurs als Maintenance NEXT. "Online oplossingen zoals Teams zijn zeker nuttig gebleken, ook voor ons. Maar we komen toch erg graag bij bedrijven over de vloer om ze te helpen. Een vakbeurs is daar een mooie aanvulling op. Het is dé plek om met onze sales engineers in gesprek te gaan. Al onze specialismen zullen er zijn.”

Bekijk voor meer informatie de website.