Algemeen09 Maart 2023

Maasstad 4 dagen lang dé hotspot voor onderhoud professionals

Iedereen die er toe doet in maintenance komt in april naar Rotterdam 

Europa's belangrijkste onderhoudsconferentie EuroMaintenance komt van 17-19 april 2023 eindelijk naar Rotterdam nadat de oorspronkelijke plannen werden verstoord vanwege Covid-19. De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO), de European Federation of National Maintenance Societies (EFNMS) en Rotterdam Ahoy hebben hiervoor de handen ineengeslagen. Bovendien organiseert Rotterdam Ahoy in deze periode van 18-20 april de meest uitgebreide technologie- en onderhoudsexpo in de Benelux, genaamd Maintenance NEXT.  

 

Met deze samenwerking wordt Rotterdam dé bestemming voor alle onderhoudsprofessionals in Europa en daarbuiten. Iedere twee jaar komen marktleiders in industrieel onderhoud in april samen in Rotterdam Ahoy voor Maintenance NEXT. Duizenden onderhoudsdeskundigen en leveranciers komen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie, innovaties, diensten en producten bekijken. De beurs is een gelegenheid om te leren over de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied en contacten te leggen met andere professionals in de sector. 

 

Behalve als vakbeurs dient Maintenance NEXT ook als platform voor netwerken en kennisuitwisseling tussen klanten, aannemers en leveranciers. Er worden speciale bijeenkomsten gehouden waar branchegenoten van elkaar kunnen leren. 

 

Op Maintenance NEXT 2023 presenteren ruim 250 exposanten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van industrieel onderhoud. Daarnaast is er een uitgebreid kennisprogramma gericht op de belangrijkste thema’s binnen de industrie: Asset Performance Management, Human Factor, Sustainability, Smart Industry en Safety. 

 

De VAP-business club is ook dit jaar weer aanwezig met een groot eigen paviljoen diverse sub-stands. Traditiegetrouw is ook iTanks weer te vinden op Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy. Zij organiseren met het iAsk Plaza: dé innovatiehotspot op de beursvloer. Volgens iTanks wordt dit "de gaafste en meest innovatieve stand waar iedereen relaties kan opbouwen en onderhouden en waar vragen, oplossingen en netwerken centraal staan.” 

 

Daarnaast vindt er op een rond de beursvloer een uitgebreid kennisprogramma plaats. Toegezegde sprekers zijn onder andere Arjan van Dijk (Programma Directeur Safety Delta Nederland), Karen de Lathouder (CEO BP Nederland), en journalist Roy op het Veld. Laatstgenoemde werkt aan een herziene versie van zijn boek 'De strijd om energie’ uit 2008 en zal in zijn keynote dieper ingaan op de belangrijkste geopolitieke gebeurtenissen van deze tijd en schetst wat de mogelijke gevolgen zijn voor de Europese economie en industrie.  

 

EuroMaintenance 

Euromaintenance bestaat al sinds 1972 en is een initiatief van de European Federation of National Maintenance Societies (EFNMS), en iedere editie vindt in een ander land plaats. Dit jaar is EuroMaintenance toevertrouwd aan de NVDO.  

 

EuroMaintenance is de grootste Europese conferentie over industrieel onderhoud en trekt veel internationale sprekers. Al in 2019 trokken Maintenance NEXT en Euromaintenance de agenda’s gelijk om in maart 2021 samen het grootste maintenance event van Europa te organiseren, maar de pandemie gooide roet in het eten. Beide organisaties zijn dan ook meer dan verheugd dat het in april 2023 wel lukt om samen zowel de beurshallen van Rotterdam Ahoy als de conferentiezalen van het nieuwe RACC te openen voor vakprofessionals van over de hele wereld.  

 

EuroMaintenance wordt op maandag 17 april geopend door Prins Constantijn, sinds 2016 Special Envoy voor TechLeap.nl, voorheen Startup Delta. Prins Constantijn is verder zelfstandig adviseur in bedrijfsinnovatie en mede-initiatiefnemer van Startup Fest Europe, en is daarnaast Directeur 'Digital Technology and Macro Strategy' bij MAP in Londen en Edge Fellow bij Deloitte Center for the Edge. Andere sprekers zijn onder andere Prof. Diego Galar van de Lulea University of Technology en Maria Ryyty, Senior Manager Strategic Maintenance van LKAB. 

 

Ga voor meer informatie naar www.maintenancenext.nl of www.euromaintenance.net