Netwerkplatform14 April 2020

'Goed nieuws voor de toekomst van bedrijven en onze planeet’

Ringo van Voorst, Senior Market Communications Business Partner Zuid-West Europa bij SKF Group

Aangezien de functionaliteit van lagers essentieel is voor vrijwel elke bewegende machine, is er wereldwijd een voortdurende en toenemende vraag naar lagers die efficiënter zijn, minder onderhoud nodig hebben en de levenscyclus van een machine verbeteren. Naast deze marktvraag naar geïntegreerde lagers is er de trend naar toepassing van specifieke lagers op maat, zoals diegenen die nodig zijn voor de energiesector.

Bovendien doen deze ontwikkelingen zich voor in combinatie met de digitalisering van het industriële landschap en het geavanceerde gebruik van sensortechnologie. Als 's werelds grootste fabrikant van lagers is SKF een synoniem voor lagers. Ringo van Voorst, SKF: "We hebben de groeiende impact van Industrie 4.0 en het Industrial Internet of Things (IIoT) op ons bedrijf en onze klanten al lang gerealiseerd. In de afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld van een productgerichte leverancier van lagers en diensten tot een aanbieder van data-gedreven systeemoplossingen, waarbij we ons richten op de specifieke behoeften van onze klanten in plaats van op het aanbieden van one-size-fits-all type oplossingen".

Als Platinum Sponsor van EuroMaintenance 2021 zal SKF laten zien hoe zij zich hebben ontwikkeld van een productgerichte leverancier van lagers en diensten tot een aanbieder van data gestuurde systeemoplossingen, met een focus op het aanpakken van de specifieke behoeften van hun klanten in plaats van het aanbieden van one-size-fits-all type oplossingen.

Van Voorst: "Op EuroMaintenance laten we zien hoe het bedrijfsleven optimale Rotating Equipment Performance (REP) kan bereiken door middel van een prestatiegericht model dat zowel schaalbaar als aanpasbaar is en dat gebruik maakt van de verschillende technologieën, digitale mogelijkheden en domeinkennis.

Naast het verlagen van de kosten en het verhogen van de winstgevendheid, vermindert onze op de waardeketen gebaseerde REP-aanpak de verspilling in de waardeketen en verlaagt het de milieueffecten. REP draagt bij aan de circulaire economie door re-manufacturing of recycling van lagers en het filteren en regenereren van smeermiddelen. Het verlaagt ook het materiaal- en energieverbruik in het algemeen, dankzij duurzamere componenten en efficiëntere machineprestaties. Dit is allemaal goed nieuws voor de toekomst van bedrijven en onze planeet."